Het juiste onderhoud voor uw Lindura vloer

Bij de vloer van uw wens behoort eveneens het juiste onderhoud. Met de hoogwaardige reeks onderhoudsproducten van Dr. Schutz die op de vloer zijn afgestemd. Zorgen ervoor dat uw vloer er op lange termijn goed blijft uitzien. Zelfs al is voor het dagelijks onderhoud — het verwijderen van stof — enkel een stofzuiger nodig, toch dienen de oppervlakken voor hun instandhouding regelmatig met de onderhoudsproducten van Dr. Schutz gereinigd te worden. Let er bij het reinigen op dat de vloer steeds slechts lichtelijk bevochtigd mag worden. In het ideale geval is de waterfilm klam, dus na ongeveer één minuut opgedroogd. Ook bij sterke vlekken dient u geen bijtende middelen te gebruiken. Zelfs bij hardnekkige vlekken en verontreinigingen helpt Elatex Vlekkenverwijderaar.

Vuiloverdracht.
Het meeste vuil wordt van buitenaf in de woning binnengebracht en komt door te stappen op het vloerbeslag terecht. Om deze reden bevelen wij aan, aan de ingangszone een voldoende grote schoonloopzone (www.topmatten.nl) te plaatsen. Gelieve eraan te denken dat vuil, zoals bijvoorbeeld zand of kleine steentjes, op elk vloerbeslag als schuurpapier werkt en niet bijster fraaie krassen teweeg kan brengen.
Bijgevolg dienen ook stoel- en meubelpoten van vilten geleiders voorzien te zijn. Bureaustoelen, rolcontainers enz. op wieltjes moeten met een zacht, genormeerd loopvlak uitgerust zijn. Wij raden aan, de vloer in deze sterk belaste zones met overeenkomstige vloerbeschermingsmatten (bv. TOP bureaumatten) te beschermen.

Reiniging na het leggen.

Nieuw gelegde MEISTER-vloeren moeten vóór gebruik aan een reiniging na bouwafsluiting onderworpen worden, teneinde in de loop van de montage ontstane verontreinigingen alsook lijmresten volledig te verwijderen.

De reiniging na bouwafsluiting van de gelakte, mat gelakte en hoogglans gelakte Lindura houten vloeren geschiedt met Dr. Schutz Parket en Kurk Reiniger*, verdund in een verhouding van 1:200.

De reiniging na bouwafsluiting van de natuurgeoliede Lindura houten vloeren geschiedt met Dr. Schutz Hout Zeep*, verdund met water in een verhouding van 1:200. De vloeren zijn woonklaar behandeld voor woningen. Voor een verdere bescherming van het oppervlak (beschermende coating), kunt u de vloer vervolgens met H2Oil verzorgen door dit onverdund, dun en gelijkmatig aan te brengen met een niet druipende dweil. Een nog betere en langdurigere bescherming van het oppervlak kan worden verkregen door Dr. Schutz Premium Onderhoudsolie aan te brengen volgens de instructies van de fabrikant.
In sterker belaste ruimtes (zoals gang, keuken, eetkamers, open woonkamers met directe uitgang) en commerciële ruimtes is een vervolgbehandeling met Dr. Schutz Premium Onderhoudsolie in principe vereist. Verzorgende olie aanbrengen volgens de instructies van de fabrikant. Na droging (minimaal 12 uur) kan de vloer weer gebruikt worden. Na volledige uitharding na 7-10 dagen kan de vloer weer licht vochtig gereinigd worden.

Regelmatige reiniging.

Gelakte en mat gelakte MEISTER-Lindura houten vloeren
Om dagelijkse verontreinigingen teniet te doen, volstaat droog stofzuigen of vegen. Afhankelijk van de frequentie en de vervuilingsgraad Dr. Schutz Parket en Kurk Reiniger* in een verhouding van 1:200 met water verdunnen. De vloer dient met een niet pluizige dweil die in deze oplossing uitgewassen en goed uitgewrongen is, klam gedweild te worden. Vetvlekken en andere vastzittende verontreinigingen zijn met onverdunde Dr. Schutz Parket en Kurk Reiniger* en een krasvrij, wit stuk spons of doek te verwijderen. Vervolgens klam nadweilen, totdat resten van vuil en schoonmaakmiddel volledig opgenomen zijn. Problematische vlekken kunnen met Dr. Schutz Intensiefreiniger* verwijderd worden.
Om de vloer in goede staat te houden en bij eerste tekenen van slijtage, raden wij aan de vloer op te frissen met Dr. Schutz Parket en Kurk Mat**. Bij sterke verontreiniging of ophoping van onderhoudsmiddel vooraf een intensieve reiniging uitvoeren met Dr. Schutz Intensiefreiniger, onverdund met een groen kussen. Zodra het oppervlak volledig droog is, Dr. Schutz Parket en Kurk Mat** onverdund, met een niet pluizende dweil dun en gelijkmatig aanbrengen. Het oppervlak vóór gebruik minimaal 12 uur laten drogen. Bij de eerder genoemde intensieve reiniging de Dr. Schutz Intensiefreiniger* onverdund per gedeelte over de vloer verdelen met een niet pluizige dweil en vuil en resten van onderhoudsmiddelen direct erna verwijderen door boenen. Voorkom hierbij “plasvorming”. Bij grotere oppervlakken een polijstmachine met een groen kussen gebruiken. Het vuile water direct volledig opnemen met absorberende, droge doeken. Aansluitend met helder water licht vochtig nawissen. De reiniging indien mogelijk met twee personen uitvoeren, waarbij de eerste persoon de verontreiniging verwijdert en de tweede persoon direct het ontstane vuile water opneemt.

Natuurgeoliede Lindura houten vloeren
Voor verwijdering van dagelijkse verontreiniging volstaat droog zuigen of vegen. Voor regelmatige reiniging en regelmatig onderhoud Dr. Schutz Hout Zeep* met water verdunnen in de verhouding 1:200. De vloer dient licht vochtig gedweild te worden met een niet pluizige dweil, die in deze oplossing gedrenkt en goed uitgewrongen is. De vloer wordt in één proces gereinigd en onderhouden.
Om de vloer in goede staat te houden en bij eerste tekenen van slijtage, raden wij aan de vloer op te frissen met Dr. Schutz H2Oil*. Bij normale verontreiniging de vloer vooraf reinigen met Dr. Schutz Hout Zeep*, verdund met water in de verhouding 1:200, en met een groen kussen. Zodra het oppervlak volledig droog is, Dr. Schutz H2Oil* onverdund, met een niet pluizende dweil dun en gelijkmatig aanbrengen. Het oppervlak vóór gebruik minimaal 12 uur laten drogen. Bij sterke vervuiling of ophoping van onderhoudsmiddelen moet er voorafgaand een intensieve reiniging plaatsvinden met Dr. Schutz Intensiefreiniger* in de verhouding 1:1 tot 1:3 met water verdund op een groene pad. De reinigingsoplossing per gedeelte over de vloer verdelen met een dweil en vuil en resten van onderhoudsmiddelen direct erna verwijderen door boenen. Voorkom hierbij “plasvorming”. Bij grotere oppervlakken een eenschijfs polijstmachine met een groen kussen gebruiken. Het vuile water direct volledig opnemen met absorberende, droge doeken. Aansluitend met helder water licht vochtig nawissen. De reiniging indien mogelijk met twee personen uitvoeren, waarbij de eerste persoon de verontreiniging verwijdert en de tweede persoon direct het ontstane vuile water opneemt. Hierna is het in principe noodzakelijk om na te oliën met de Dr. Schutz Premium Onderhoudsolie, waarbij de instructies van de fabrikant dienen te worden opgevolgd. Na het drogen (minimaal 12 uur) kan de vloer weer worden gebruikt. Na volledige uitharding na 7 dagen kan de vloer weer licht vochtig worden gereinigd.

Natuurgeolied houten Lindura-vloeren van MEISTER in zwaarder belaste en commerciële ruimtes
Voor natuurgeolied houten Lindura-vloeren van MEISTER in zwaarder belaste en commerciële ruimtes raden wij aan het volledige oppervlak op te frissen / na te oliën met Dr. Schutz Premium Onderhoudsolie, bijvoorbeeld als het oppervlak lelijk wordt (extreme verontreiniging, grauw worden etc.). De vloer moet zoals reeds beschreven eerst grondig worden gereinigd met Dr. Schutz Intensiefreiniger* (verdund met water in de verhouding 1:1 tot 1:3). Na drogen (minimaal 12 uur) kan de vloer weer worden gebruikt. Na volledige uitharding na 7 dagen kan de vloer weer licht vochtig worden gereinigd. Voorts kunnen voor de reiniging en verzorging van de natuurlijk geoliede Lindura houten vloeren de producten van de firma Osmo gebruikt worden. Voor de regelmatige reiniging en verzorging bevelen wij met water verdund Osmo Wisch-Fix aan. De vloer dient met een niet pluizige dweil klam gedweild te worden. Vervolgens droog nadweilen. Bij regelmatig gebruik wordt het oppervlak weerbaar tegen nieuwe vervuiling en slijtageverschijnselen. Ter verwijdering van bijzonderlijk hardnekkige vlekken en voor occasionele, intensieve opfrissing/instandhouding bevelen wij Osmo-wasverzorging- en -reinigingsmiddelen aan. De vloer moet voorafgaandelijk grondig met Osmo Wisch-Fix gereinigd worden. Wegdrijvend vuil onmiddellijk volledig met een absorberende, droge dweil opnemen. Osmo onderhoudswas- en reinigingsmiddel dun en gelijkmatig met een pluisvrije doek aanbrengen. Bij grotere oppervlakken een eenschijfspolijstmachine met een wit kussen gebruiken. Eventueel overschot onmiddellijk met een droge doek verwijderen. Na opdrogen kan het oppervlak indien nodig geboend worden. Bij sterkere slijtageverschijnselen en voor renovatie dient de vloer met Osmo hardwax-olie 3062 mat nabehandeld te worden.